“Hoge precisie moleculaire cosmetica is wetenschappelijke innovatie toegepast op schoonheid, waarin de rol van de biomimetische peptiden essentieel is voor direct resultaat, zichtbaar vanaf de eerste toepassing.” Dankzij een moleculaire structuur identiek aan die van ons lichaam, kunnen biomimetische peptiden, intelligente actieve ingredienten, de processen stimuleren die met de tijd trager zijn gaan werken en die onze huidkwaliteit verminderen.

Dr. Jose Maria García Antón – Oprichter van Lipotec en Primaderm

Moleculaire cosmetica is gebaseerd op onderzoek naar de metabolische processen van de huid in reactie op alle veranderingen die binnen je lichaam plaatsvinden. Het resultaat van dit onderzoek is de ontwikkeling van biomimetische peptiden, intelligente moleculen die gemakkelijk door het lichaam geassimileerd worden, doordat de moleculaire structuur van je cellen nagebootst wordt.

In de loop van de jaren wordt het uitvoeren van de metabolische processen van ons lichaam steeds trager​​ waardoor, in dit geval, de huid veroudert. Peptiden hebben verschillende functies in het lichaam. Sommige peptiden zijn zo ontworpen dat ze een verbinding leggen met bepaalde in de huid aanwezige receptoren. Andere peptiden stimuleren, stabiliseren of beïnvloeden fysiologische mechanismen van de huid. Zo verkrijgen we het optimale resultaat die we van onze producten verwachten.

Hoe dringen de actieve stoffen effectief door tot de epidermis?

Singuladerm maakt gebruik van de laatste generatie transportsystemen, ook wel Release systems genoemd, die de moleculen, die anders moeilijk in de huid binnen kunnen dringen door hun grootte, “incapsuleren” en ervoor zorgen dat de actieve stoffen 8 keer dieper in de huid dringen, totaan de epidermis, waar ze hun activiteit toepassen.