fbpx

Wat is collageen?

Collageen verwijst naar een familie van eiwitten die de belangrijkste component zijn van bindweefsel, zoals huid en kraakbeen. De stof maakt ongeveer een derde van alle eiwitten in het menselijk lichaam uit, meer dan elk ander type eiwit in het lichaam dan ook.

Collageen is een stof die grote voordelen heeft voor ons lichaam. Het bevindt zich in de dermis samen met elastine en andere eiwitten die de huid ondersteunen, kracht en flexibiliteit geven.

Het verstrijken van de tijd en externe agressies verzwakken dit weefsel, waardoor de productie van collageen wordt afgebroken met als gevolg:

  • Verlies van stevigheid
  • Verlies van hydratatie
  • Vouwen, plooien en rimpels

Blootstelling aan de zon is een van de factoren die verantwoordelijk zijn voor fotoveroudering van de huid. Blootstelling aan de zon veroorzaakt namelijk een afname van het natuurlijke collageen van onze huid, waardoor het elasticiteit verliest en het slapper wordt.

Gelukkig zijn er enkele supergemakkelijke gedragsveranderingen die kunnen helpen de afbraak van collageen te vertragen. Hieronder 3 dingen die je kunt aanpassen om te voorkomen dat je collageen langzamerhand wordt afgebroken:

1. De zon is publieke vijand nummer 1 als het om huidveroudering gaat, en de beste manier om jezelf tegen de stralen te beschermen is door een SPF aan te brengen. Doe dat iedere dag!. De huid absorbeert twee soorten licht UVA en UVB. Hoewel UVB-stralen verantwoordelijk zijn voor zonnebrand, gaan UVA-stralen veel dieper in de dermis van de huid en breken na verloop van tijd de collageentoevoer af. “UV-stralen zorgen ervoor dat collageen direct wordt afgebroken”!

Het goede nieuws? Veel foundations zijn tegenwoordig verrijkt met SPF om hiertegen te waken. Het slechte nieuws? Alleen zijn ze niet genoeg. Je moet nog steeds elke dag op ten minste een SPF 30 (zo niet 50 of hoger) opdoen – en nee, dat zal je vitamine D-doelen niet in de weg staan. “Slechts 15 minuten direct zonlicht per week is alles wat uw lichaam nodig heeft om voldoende vitamine binnen te krijgen. 

2. Niet genoeg vitamine C krijgen

Een van de belangrijkste aannames van mensen is dat het consumeren van collageen – hetzij via voedselbronnen of via supplementen – alles is wat ze hoeven te doen om resultaten te zien. In werkelijkheid is het slechts een deel van de puzzel. Het zal een slecht dieet niet goedmaken. Alles wat de nieren en lever belast, waardoor het lichaam moeilijker filtert en ontgifte, verlaagt je collageengehalte. We zeggen het niet graag, maar dit betekent dat suiker en alcohol beide slecht nieuws zijn voor collageen.

Voedingsmiddelen die belastend zijn stimuleren de vorming van vrije radicalen en de afbraak van collageen. Hieronder valt dus ook teveel alcohol, want als je te veel drinkt, wordt het een gif voor het lichaam.

Om dit tegen te gaan, kan een dieet met veel vitamine C en de juiste antiaging producten die de aanmaak van collageen stimuleren, helpen.  Deze combinatie zal ervoor te zorgen dat je collageen op de juiste niveaus wordt geproduceerd. Ook voeding en huidverzorging die antioxidanten bevatten zullen helpen om vrije radicalen op te ruimen, die meewerken aan de afbraak van collageen.

3. Niet genoeg slaap krijgen

Waar heeft voldoende slaap geen effect op? Slaap herstelt niet alleen je hersenen, maar ook je huid”, Je huid is het grootste orgaan in je lichaam. Het heeft ook rust nodig. Wanneer je (over)vermoeid bent, komt het immuunsysteem in gevaar, wat op zijn  beurt de productie van collageen vertraagt. Nog een andere mooie reden waarom als je je moe voelt, je er echt zo uitziet. Hé, het wordt niet voor niets een schoonheidsslaapje genoemd.

Hoeveel slaap heb je eigenlijk nodig? Voor de meeste mensen geldt dat 7 tot 8 uur de juiste hoeveelheid is. Dat houdt je immuunsysteem sterk en zorgt ervoor dat de celcyclus in hoog tempo omslaat, wat essentieel is om de huid er jong uit te laten zien. En als je toch bezig bent, gebruik dan s’avonds ook een goede antiaging crème, waarvan is aangetoond dat ze de collageenpompen in de huid aanzetten. 

Hoe kan SingulaDerm je helpen om het collageen van uw huid te reactiveren?

XPERT Collageneur reactiveert collageen en verjongt je huid. Een vochtinbrengende crème met een ultralichte textuur die peptiden en anti vrije radicalen  combineert om de collageensynthese van binnenuit te stimuleren. Bescherm je huid tegen de oorzaken van vroegtijdige veroudering met drievoudige werking:

Sirtalice™- helpt om de energie in de huid op te laden en bevordert de synthese van eiwitten in de huid en geeft deze kracht en aanspanning.  

Seadermium™ – is speciaal ontwikkelt voor de rijpe huid en helpt deze om zichtbaar diepe rimpels op te vullen. Het versterkt de integriteit en samenhang van de huid, verdikt de epidermis en stimuleert collageen en glycosaminoglycans, wat belangrijk is voor de volheid en hydratatie van de huid. 

Epitensive™ – Het verouderingsproces van de huid lijkt op een chronische wond.. The combinatie van intrinsieke en extrinsieke factoren leiden tot een oxidatie disbalans, schade aan de eiwitstructuur en inflammatie, net als bij een wond.  

NeØclair-Pro™ – werkt als een 360°  schild tegen “stressfactoren” (klimaat, luchtvervuiling, verwarming, blauw licht, toxische bestanddelen), en heeft een duidelijk zichtbaar oplichtend effect voor donkere vlekjes, pigmentatie, en ouderdomsvlekjes.

Schoonheidsroutine tegen veroudering

XPERT Collageneur is geschikt voor alle huidtypes die verzwakt zijn door vrije radicalen door blootstelling aan de zon, vervuiling of hormonale veranderingen die verband houden met leeftijd of stress. Het is de ideale vochtinbrengende crème om collageen te reactiveren en uw huid te verjongen.

Ga nu naar onze Xpert Collageneur

Weet jij hoe je een correcte anti-aging schoonheidsroutine moet uitvoeren? Neem contact op met het SingulaDerm-team via WhatsApp of in de chat op onze website, en een BeautyXPERT helpt je de natuurlijke schoonheid van je huid te herstellen.