fbpx

Wist je dat externe factoren zoals kou, hitte, regen, lucht- of andere vervuiling een directe invloed hebben op onze huid? Ja dat is echt zo. Onze huid werkt als een beschermend schild en ontvangt daarom direct alle externe invloeden die ons omringen.

In de wintermaanden heeft de kou bijvoorbeeld rechtstreeks invloed op de toestand van onze huid en veroorzaakt irritatie, gevoeligheid of uitdroging. Het is erg belangrijk om het hele jaar door dagelijks voor onze huid te zorgen en alle voedingsstoffen en bescherming te bieden die deze nodig heeft om de effecten van weersfactoren zoals kou te vertragen en te verminderen.

Ontdek in deze post 5 tips om je huid tegen de kou te beschermen!

Onze huid is een heel slim orgaan en heeft zijn eigen methode van zelfverdediging. Toch wordt het beïnvloed door factoren zoals temperatuur, wind, vochtigheid of kou. Met de temperatuurdaling heb je vast wel gemerkt dat je huid strak, uitgedroogd of dof is.

Wil je deze huidklachten bestrijden en tegenhouden en een gezonde en stralende teint hebben?

Lees verder voor onze tips om je huid tegen de kou te beschermen!

Tip 1: hydrateer je huid met regenererende, reparerende en beschermende actieve ingrediënten. Zelfs als je geen extreme trekkerige huid hebt opgemerkt, zal het grondig hydrateren van je huid toekomstige schade voorkomen. Vergeet niet achteraf een zonnebrandcrème aan te brengen met een minimum SPF van 30, ja ook in wintermaanden met een flauw zonnetje.

Tip 2: zorg thuis dat de kamertemperatuur niet hoger wordt dan 21 graden. Als je huid gevoelig en reactief is, verhoog dan de luchtvochtigheid in je huis, door goed te luchten, of met behulp van luchtbevochtigers om de droogte van de omgeving te doorbreken en zo de conditie van je huid te bevorderen.

Tip 3: houd de watertemperatuur in de gaten tijdens het douchen! Hoewel zeer warme douches de perfecte oplossing lijken tegen de kou, kunnen hoge watertemperaturen de lipidelaag van je huid destabiliseren, waardoor extreme uitdroging van de huid wordt bevorderd.

Tip 4: heb je extra hydratatie nodig? Probeer dit zelfgemaakte masker van appel en olijfolie: schil en rasp een appel, voeg een paar druppels olijfolie toe en roer het mengsel, en breng het masker dan 15 minuten aan. En voila! Diep gevoede huid.

Tip 5: gebruik ons ​​XPERT Sensitive-assortiment, de antiverouderingslijn voor de gevoelige huid, om uw huid te behandelen en te beschermen tegen de weersomstandigheden van de winter. De formules verzachten de prikkelbaarheid van de huid en versterken de natuurlijke afweer van de huid dankzij de hydraterende, antioxiderende en verjongende actieve ingrediënten.

Wist je?

De volledige XPERT Sensitive-lijn stopt schade veroorzaakt door externe factoren en bevordert het zelfbeschermingssysteem van je huid, terwijl de tekenen van prikkelbaarheid worden verlicht. Maar een ander detail dat we niet mogen vergeten, is dat alle producten een antiverouderingsactie bevatten die het verstrijken van de tijd op de huid vertraagt ​​en hardnekkige rimpels vervaagt.

En jij, durf jij het aan met onze lijn voor de gevoelige of reactieve huid XPERT Sensitive?